Cea mai mare bancă din Italia, UniCredit, vrea să concedieze circa 8.000 de angajaţi, pentru a tăia din costuri şi pentru a compensa creşterea economică înceată şi veniturile mici. Desfiinţarea celor câteva mii de locuri de muncă va duce la închiderea a 500 de unităţi, în încercarea de a economisi circa un miliard de euro. UniCredit Bank este prezentă şi pe piaţa din România.

Planul strategic a fost dezvăluit, marţi, de către directorul executiv Jean Pierre Mustier. Oficialul băncii italiene nu a oferit detalii despre zonele care vor fi afectate de tăierile de locuri de muncă, doar că acestea vor avea loc într-un “mod responsabil social”, scrie Adevărul. Rămâne de văzut, aşadar, dacă măsura îi va viza şi pe angajaţii din România.

Planurile de restructurare ale UniCredit

Între 2016 şi 2019, UniCredit Bank a desfiinţat circa 14.000 de locuri de muncă, în cadrul unui plan de restructurare care a depăşit reducerile de costuri stabilite iniţial.

Planul actual al băncii italiene vine în contextul în care se doreşte o majorare a profitului net de la 4,7 miliarde de euro la 5 miliarde de euro în 2023. În plus, banca vrea să redistribuie 8 miliarde de euro către acţionari prin răscumpărări de acţiuni, ceea ce ar urma să conducă la creşterea valorii acţiunilor şi a dividendelor.