Datoriile Complexului Energetic Oltenia către bugetul de stat se ridică la un total de 24,8 milioane lei, acumulate până la jumătatea acestui an, dintre care 14,5 milioane lei sunt către bugetul asigurărilor sociale, conform datelor ANAF citate de Mediafax.

Către bugetul asigurărilor sociale de sănătate suma frestantă este de aproape 4 milioane lei. iar către asigurările de șomaj de 572.000 lei. Pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus începerea procedurii de executare silită a complexului energetic.

CE Oltenia a fost înfiinţat în urmă cu trei ani prin unirea complexurilor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. În prezent, compania produce 95% din lignitul României.

Compania are aproape 15.400 de angajaţi şi 13 grupuri energetice, iar anul trecut avut o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei. Pentru acest an a prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuilei afaceri de 2,8 miliarde de lei, în creştere cu 7,6%.

De asemenea, CE Oltenia îşi programase investiţii de 870 milioane de lei în 2015, o parte din sumă pentru proiecte de reducere a influenţei costurilor cu certificatele de emisii poluante şi pentru construirea unei staţii de brichetare a cărbunelui pentru obţinerea de certificate verzi.