Cocktailul care face minuni în tratarea coronavirusului. Are o eficiență de 81%

Roche, companie parteneră Regeneron, a precizat, luni, că administrarea subcutanată a combinației de casirivimab și imdevimab reduce riscul infecțiilor asimptomatice.

”Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche, potrivit Reuters.

Compania a mai precizat că au fost efectuate teste clinice la care au participat 1.505 voluntari care nu erau infectați cu COVID, dar care trăiau în aceeași casă cu o persoană infectată. Roche mai spune că persoanele care au avut o infecție simptomatică și cărora li s-a administrat acest cocktail, au ajuns să nu mi aibă niciun simptom după o săptămână.

”Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptiomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, spune Roche.

Cocktailul de anticorpi este deja folosit

Amintim că, la finalul lunii februarie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunțase că a fost finalizată evaluarea terapiei anti-COVID dezvoltată de Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților cu coronavirus dar doar cu numite condiții.

Așadar, cocktailul de anticorpi este deja folosit atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Uniunea Europeană. Este important de știu că acesta este folosit pentru tratarea pacienților infectați, nu ca produs preventiv.

Ce pacienți pot primi acest cocktail de anticorpi

Potrivit Agenției Europene pentru Medicamente, pacienții cu COVID care pot primi acest tratament sunt cei care ar putea dezvolta forme severe ale bolii și care nu au nevoie de oxigenare suplimentară.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a precizat EMA.

EMA a mai spus că decizia folosirii acestui tratament a fost luată n urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19. Agenția informează că au existat și efecte adverse, dar că acestea au fost ușoare sau moderate.

Amintim că acest cocktail a fost folosit de urgență în luna noiembrie a anului trecut, în Statele Unite ale Americii, și chiar i-a fost administrat fostului președinte, Donald Trump.

Sursă foto: Dreamstime