Un nou caz de reacții adverse extrem de grave după vaccinare în România! Au apărut după administrarea primei doze de ser Moderna.

Deși lua tratament împotriva alergiilor de care suferea, persoana imunizată nu a declarat acest lucru personalului din centrul de vaccinare.

Un nou caz de reacții adverse extrem de grave. Și-a pierdut cunoștința

O femeie de 36 de ani dintr-o localitate din Galaţi a avut o reacţie adversă puternică după ce a fost vaccinată cu prima doză de ser Moderna.

Potrivit Prefecturii Galaţi, femeia a prezentat hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij şi dispnee la 5 minute după vaccin.

”O persoană de 36 de ani, vaccinată în data de 2.04.2021, în centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, cu prima doză de vaccin Moderna, a prezentat reacţii adverse (hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului”, precizează vineri sursa citată.

Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul.

Nu a fost necesară internarea

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.

Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii, mai arată Prefectura Galaţi.

CNCAV informează vineri că număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore, a fost de 177 reacții comune și minore, din care:
– 27 reacții de tip local;
– 150 reacții generale.

Iar numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020,  a fost de 10.862 reacții comune și minore (3,4/1000 doze administrate), din care:
– 1.071 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 9.791 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Sursă foto: INQUAM Photos.