Criza din coaliţia de guvernare de la Bucureşti, apărută în urma demiterii ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu a luat sfârşit după şedinţa de luni, 19 aprilie.

Negocierile continuă şi marţi; şedinţa este programată pentru ora 16:00

Luni după-amiază, preşedinţii celor trei formaţiuni aflate la guvernare, adică PNL, USR PLUS şi UDMR, s-au întâlnit pentru discuţii, într-o şedinţă de a avut loc la Parlament. Cum nu s-a ajuns la un consens, liderii coaliţiei vor continua şi marţi discuţiile.

Dan Barna, vicepremier şi copreşedinte al USR PLUS, spune ca liberalii şi-au prezentat argumentele pentru care îl susţin în continuare pe premierul Florin Cîţu, în timp ce cei din USR PLUS a venit cu argumente pentru care nu îi mai acordă încredere şefului Guvernului.

“Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin (Cîţu – n.red.), argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului.

Vom continua mâine (marţi – n.red.), la ora 16:00, discuţia. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16:00”, a precizat Dan Barna, potrivit Agerpres.

“Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică”

Kelemen Hunor, vicepremier şi preşedinte al UDMR, este de părere că discuţia de luni a fost una “extrem de constructivă” şi subliniază că Uniunea susţine în continuare coaliţia de guvernare: “Sunt convins că (…) vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie.”

“Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine, când vom continua discuţiile în coaliţie, vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie.

După patru luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare şi un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins, fiindcă a fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de coerentă”, a declarat Kelemen Hunor.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin