CNCAV subliniază că dozele respective fac parte din a treia tranşă sosită vineri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, conform unui comunicat.

Trebuie menționat că transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale (MApN), vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

CNCAV explică distribuirea vaccinului anti-COVID

Conform informațiilor transmise de autorități, dozele vor fi distribuite din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 5.400 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 4.600 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 4.100 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 4.200 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 5.200 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 2.300 doze,
  • Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 13.500 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă”, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: Dreamstime