"Nu putem interveni pe piaţă. Ea se autoreglează", a spus preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Reprezentantul Discovery, Ana Dodea, a cerut amânarea dezbaterii cererii RCS&RDS până se vor pronunţa ANPC şi Consiliul Concurenţei, dar Laura Georgescu a afirmat că în momentul în care vor apărea eventuale situaţii noi CNA ar putea reanaliza solicitarea.

Alexandru Jucan, singurul membru CNA care a votat împotriva aprobării cererii RCS&RDS şi a pledat cauza Discovery, a precizat că doreşte să apere interesul publicului.

"CNA a făcut greşeala ca unui cablist să i se dea licenţă pentru propriul post de televiziune – Digi 24", a spus Jucan, care pe 27 noiembrie 2012 şi-a exprimat nemulţumirea faţă de eliminarea Discovery Channel din grila RCS&RDS purtând la şedinţa Consiliului un tricou cu sigla acestui post.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât pe 4 decembrie 2012 să adreseze o solicitare Consiliului Concurenţei şi ANPC pentru a se pronunţa în legătură cu eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery.

Discovery Communications a reclamat pe 3 decembrie 2012 CNA ‘eliminarea abuzivă a canalelor Discovery din reţeaua RCS&RDS’.

Structura CNA s-a modificat din 20 decembrie 2012 ca urmare a expirării mandatelor a şase membri şi intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului din 30 noiembrie prin care au fost numiţi alţi şase membri titulari.
Sursa: Agerpres