Noi probleme pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Deputatul PSD, Florin Manole, vine cu dezvăluirea momentului. Edilul Sectorului 1 ar fi vrut să dea o sumă mare pentru amenajările din sector.

Clotilde Armand, prinsă în fapt

Clotilde Armand a vrut să cheltuie 48.000.000 de lei pe arbori și garduri vii. Parlamentarul PSD, Florin Manole, susţine că proiectul a picat, având în vedere că toţi consilierii locali ai PSD au votat împotrivă. „Clotilde Armand a vrut să dea 48.000.000 de lei pe arbori, gazon și garduri vii. Asta lipsea în sectorul 1, în rest aveam de toate, gunoaiele au dispărut, investițiile merg superb…

După ce și-a dovedit incompetența în administrație, Armand mai cerea spre distrugere și Parcul Herăstrău și dorea votul consiliului local pentru un buget enorm și absurd. Evident, consilierii locali din Partidul Social Democrat au votat împotrivă. Proiectul a picat. Risipa de bani publici a fost evitată.”, acuză Florin Manole, pe o reţea de socializare.

Liberalii, atac la Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a încheiat contract de servicii de salubrizare cu firma REBU, dar acest lucru este criticat chiar de colegii de alianţă. Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1, este de părere că locuitorii din sector nu vor face nicio economie la plata gunoiului, aşa cum susţinuse edilul.

Luni seara, Clotilde Armand a semnat un contract de servicii de salubrizare cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA, firmă care activează şi în Oradea. Aceasta urmează să ridice gunoiul din sector pe perioada stării de alertă, iar edilul dă asigurări că mişcarea pe care a făcut-o este una bună, deoarece „diferența de preț dintre tarifele Romprest și cele RER este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an”.

Colega sa de alianţă, Ramona Porumb, viceprimar PNL la sectorul 1, nu a fost, însă, convinsă de mişcarea bună a edilului. Aceasta susţine că va fi o cheltuială în plus.

„Recunosc că mie nu-mi iese economia pe care o facem de niciun fel. Sunt aproximativ 13 milioane de lei care se adaugă în această lună la factura Romprestului. Dar nu discutăm despre asta pentru că în vigoare este în continuare contractul cu operatorul actual. Această nouă firmă este o cheltuială suplimentară la bugetul local”, a explicat, la Aleph News, Ramona Porumb.

Sursa foto INQUAM / Raul Stef