Clotilde Armand, prinsă cu minciuna! Garda de Mediu a amendat, de fapt, Primăria Sectorului 1

Potrivit informării oferite de Garda Națională de Mediu, Primăria Sectorului 1 a primit o amendă în valoare de 160.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare necesare și pentru că nu a prezentat documentele privind respectarea legislației de mediu.

Este important de menționat faptul că Primăria Sectorului 1 a trimis săptămâna trecută un comunicat de presă în care nota că nu a fost aplicată nicio amendă de către comisarii Gărzii de Mediu. În ceea ce privește amenda de care s-a aflat acum, Ionel Stoica, coordonatorul serviciului de presă al Primăriei Sectorului 1, a declarat, pentru libertatea.ro, că aceasta a venit la primărie pe data de 15 iunie.

Ce alte amenzi a dat Garda de Mediu

Garza de Mediu informează că operatorul Romprest a fost și el amendat cu suma de 70.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu.

Pe lângă Primăria Sectorului 1 și operatorul Romprest, Garda de Mediu a amendat și Primăria Sectorului 6 cu suma de 50.000 de lei. Operatorii de salubritate din Sectoarele 2,3 și 4 nu au scăpat nici ei.

În total, spune Garda de Mediu, au fost acordate amenzi în valoare totală de 440.000 de lei, în urma controalelor desfășurate în perioada 2 – 15 iunie 2021, cu privire la starea salubrizării din Capitală.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea