Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că Primăria Sectorului 1 are 835 de litigii şi „o gaură în bugetul local” de aproximativ 700 de milioane de lei.

„Prima mea zi de primar. Am fost în direcţiile instituţiei şi aş vrea să vă prezint câteva date importante moştenite de la administraţia trecută: 835 de litigii; contracte cu cabinete de avocatură plătite din 2015 fără rezultate în instanţă; mai mulţi angajaţi şi directori ai primăriei lipseau de la serviciu fără motiv; avem o gaură în bugetul local de aproximativ 700 milioane de lei la finalul anului; primăria nu este deloc digitalizată, deşi există infrastructura necesară. Telemunca este imposibilă în aceste condiţii”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Ea menţionează că a găsit în biroul primarului şi un distrugător de hârtie, precum şi un baston de poliţist local.

„Mulţi aţi întrebat ce anume am găsit în biroul primarului. Vă las aceste fotografii din care puteţi observa: celebrul distrugător de hârtie. Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el. Şi acest baston de poliţist local. Tot în cabinetul primarului”, precizează Armand.

Clotilde Armand a depus ieri jurământul

Clotilde Armand, a depus joi jurământul de învestire în această funcţie, prilej cu care a declarat că va face un audit la primărie.

„Vom face un audit pentru a şti de unde începem şi unde ne situăm. O curăţenie temeinică nu se face ascunzând gunoiul sub preş. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon. Ne vom ghida după trei principii: Stop pilelor! Stop corupţiei! Stop birocraţiei! Am încredere că există oameni de bună credinţă în această instituţie care vor lucra alături de mine şi echipa mea. Împreună învingem şi împreună reconstruim Sectorul 1„, a spus Clotilde Armand.

Potrivit acesteia, trebuie realizate de îndată proiectele de investiţii deja aprobate.

„Am depus jurământul pentru funcţia de primar al Sectorului 1. De astăzi, noi toţi avem o datorie faţă de români, trebuie ca Primăria să funcţioneze 100% pentru cetăţeni. Cunosc problemele din Sectorul 1 şi cauzele acestei administraţii defectuoase. Am fost 3 ani consilier local şi m-am luptat să îndrept ceea ce era nedrept pentru democraţia noastră. Trebuie să lăsăm orgoliile politice la o parte şi să realizăm de îndată proiectele de investiţii deja votate şi aprobate. Cetăţenii s-au săturat de jaf, de combinaţii şi de promisiuni. Românii vor să vadă că taxele şi impozitele lor ajung acolo unde trebuie, nu în conturile unor firme de casă apropiate unor partide. Cetăţenii vor să vadă că Primăria lucrează pentru ei şi nu invers”, a adăugat Clotilde Armand.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu