Într-un mesaj publicat pe Facebook, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, o felicită pe Maia Sandu după anunţarea rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi spune despre aceasta că a scris în aceste momente istorie la Chişinău. În plus, Armand îşi aminteşte cum s-a întâlnit pentru prima oară cu Maia Sandu.

„În urmă cu patru ani m-am întâlnit prima dată cu Maia Sandu. Stăteam pe o bancă într-un parc din Chişinău şi discutam amândouă cum putem schimba în bine România şi R. Moldova. Eu reprezentam USR, iar Maia abia a înfiinţat PAS.

Apoi, au urmat ani grei de luptă politică, campanii mizerabile prin presa oligarhilor, ameninţări, hărţuiri etc. Dar Maia n-a renunţat. A luptat şi mai tare. Iar în aceste momente a scris istorie la Chişinău. Bravo, Maia!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite Agerpres.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, până luni la ora 08:00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%.

Contracandidatul său, actualul preşedinte Igor Dodon, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%.

Maia Sandu a dat lovitura în Diaspora, unde a câștigat detașat. După numărarea a 91,35 la sută din voturi Maia Sandu – 92,80%, iar Igor Dodon – 7,20%.

„Cea mai frumoasă echipă politică pe care a avut-o Republica Moldova. Avem foarte mult de muncit pentru a pune în practică ceea ce am promis. O să construim pas cu pas țara pe care am promis-o. Prima sarcină este să unim societatea pentru lucrurile comune, pe cei care au votat astăzi și pe cei care nu au ieșit la vot”, a declarat Maia Sandu, duminică seară, la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).