Cîțu face anunțul serii! Vom avea un nou ministru al Sănătății. Au semnat Acordul

Ludovic Orban a transmis că „după 2 zile de discuții serioase” coaliția de guvernare a decis să semneze o completare la acord, care va aduce „proceduri și puncte de vedere” pentru creșterea încrederii în parteneri.

„După 2 zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție. O completare care să aducă proceduri și puncte de vedere, care să ducă la creșterea încrederii în parteneri. Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au.

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege, și-au făcut iluzii. Suntem o coaliție bazată pe încredere. Suntem preocupați, în primul rând, de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a vieții”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Dan Barna a puntat că funcționarea depinde de „încredere, respect și reguli” iar coaliția va putea să ducă România mai departe în lupta anti-COVID.

„Funcționarea și succesul ține de încredere, respect și reguli. Am reușit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliție. Vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID. Am agreat câteva principii de funcționare foarte importante.

Mesajul este unul foarte clar, pandemia și campania de vaccinare rămâne prioritatea Guvernului. Este singura cale prin care putem ieși din această”, a completat Dan Barna.

Ministrul Sănătății va fi anunțat miercuri

În continuare, Tudorache a declarat că mâine vom afla cu toții cine este noua propunere pentru funcția de ministru al Sănătății.

„Ca urmare a înțelegerii din această țară, noi vom face o propunere pentru un nou ministrul al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a declarat Tudorache.

Conform celor spuse de către Kelemen Hunor, completările nu sunt extravagante iar scopul lor este să asigure că pe viitor vor fi luate decizii coerente.

„În acest act adițional nu există completări extravagante. Sunt lucruri care vor asigura decizii coerente. Important este să căutăm și să găsim aceste decizii. Vom duce programul de Guvernare la împlinire. Sigur, armonizare în coaliție necesită răbdare, echilibru și empatie. Important este că toate partidele sunt conștiente că, dacă împreună ne-am asumat guvernare, este responsabilitatea noastră să mergem înainte. Cu acest gând am semnat acest act adițional la acordul de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

Florin Cîțu a subliniat că „este important să avem o campanie de vaccinare de succes” iar de mâine vom avea un ministru al Sănătății care va beneficia de susținerea sa.

„Este important să avem o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății care va avea susținerea mea. Mă voi asigura că deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare”, a declarat Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin