După ședința de Guvern de miercuri, care a început la ora 13:00, premierul Florin Cîțu a susținut un briefing de presă unde a declarat că la finalul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, va merge să se vaccineze. Cîțu a subliniat că vaccinarea sa va fi publică.

“Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, finalul şedinţei de Guvern.

Klaus Iohannis se va vaccina vineri

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă susținută marți că urmează să fie vaccinat vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea următoarei etape a campaniei de vaccinare.

Totodată, pentru a elimina orice fel de dubii, șeful statului a spus că nici el, dar nici premierul Florin Cîțu nu s-au vaccinat până acum, deoarece nu au dorit ”să se bage în față”.

„Am fost de acord ca în prima etapă a campaniei să fie vaccinaţi cei din sistemul medical. Eu mă voi vaccina în a doua etapă. Vineri, 15 ianuarie, mă voi vaccina public. Nici eu, nici premierul nu am vrut să ne băgăm în faţă”, a declarat preşedintele Iohannis, marţi.

Pe 15 ianuarie începe cea de-a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus

Trebuie menționat că vineri, 15 ianuarie, începe cea de-a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus pentru populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, în urmă cu câteva zile, că cea de-a doua parte a modului de programare este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Potrivit lui Gheorghiță, va fi făcută publică lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra în etapa a doua a vaccinării. Decizia cu privire la acest lucru fiind luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Ne dorim accelerarea etapelor de vaccinare anti-COVID, având în vedere că am început mai devreme decât estimam. Vom începe mai repede și etapa a doua, practic după 15 ianuarie, începând cu beneficiarii care se află internați în centrele medico-sociale, rezidențiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficiență renală cronică în stadiul de hemodializă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.