Întrebat de ce PSD a ales să nu facă alianţe la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu susține că, spre deosebire de Ludovic Orban, nu îşi urmează paşii săi şi ai partidului pe anumite calcule politice.

Totodată, liderul PSD a adăugat că astfel social-democraţii vor fi mult mai determinaţi să câştige alegerile din 6 decembrie.

„Eu, în comparaţie cu domnul Orban, nu îmi urmez nici paşii mei, nici cei ai partidului pe anumite calcule mereu politice. Vreau să vă reamintesc decizia doamnei primar general Gabrielei Firea care a luat decizia să candideze sub sigla PSD şi atât, fără să facă aranjamente pe sub masă sau să încerce să coopteze în urma unor şmecherii politice anumite voturi sau să păcălească oamenii”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Dâmboviţa de ce PSD merge singur la alegerile parlamentare.

Așa este corect

Totodată, Marcel Ciolacu a mai precizat că decizia luată „abordarea cea mai corectă”. De asemenea, acesta s-a declarat convins că partidul pe care îl conduce are șanse foarte mari să căștige alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie.

„PSD se prezintă singur în alegerile generale. Sunt ferm convins că astfel toată echipa PSD, toţi oamenii de valoare din toate judeţele vor trage în aceeaşi direcţie şi vor fi mult, mult mai determinaţi să câştigăm pe 6 decembrie”, a mai adăugat preşedintele social-democraţilor.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu survin după ce, marți, acesta a anunțat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale.

El a mai spus că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

De cealaltă parte, întrebat despre o posibilă fuziune între ALDE şi Pro România pentru alegerile parlamentare, Călin Popescu Tăricean a declarat că după localele din 27 septembrie conducerea celor două partide se va reuni şi va vedea care va fi formula de colaborare care să fie convenabilă ambelor formaţiuni politice.