Dragnea este bucuros maxim după ce a aflat că PSD ar putea pregăti o lovitură în alegeri care îi va șoca pe toți românii din Diasporă. Este vorba de posibilitatea ca liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu să ocupe un loc eligibil din partea PSD în diaspora la alegerile parlamentare. Informația a fost furnizată de jurnaliștii de la Adevărul, care amintesc în context că șocul este cu atât mai mare cu cât Pavelescu a fost un susținător puternic al lui Dragnea. Mai mult chiar, acesta i-a jignir în urmă cu doi pe românii întorşi în ţară să protesteze faţă de Guvernul Dăncilă.

Liderul PNȚCD s-a poziționat c ategoric de partea lui Liviu Dragnea atunci când acesta a atacat Justiţia. El a susținut-o ulterior pe Vioricăi Dăncilă, la alegerile prezidenţiale.

”În şedinţa de azi, unde s-a discutat de alianţe şi candidaturi la alegerile parlamentare, Titus Corlăţean a propus ca Aurelian Pavelescu să primească un loc eligibil pe listele noastre. Marcel Ciolacu a fost de acord şi a spus că ar trebui  candideze în diaspora”, au susţinut surse din conducerea PSD pentru sursa citată.

După dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora, PSD va obţine un mandat de deputat şi unul de senator peste hotare.

La un moment dat el a și scris pe Facebook că ”pe 10 august 2018 a fost organizată o acţiune de dărâmare a guvernului prin violenţă, sub steagul fals al diasporei”.

„Au fost implicate grupurile de influenţă care controlează instituţiile de forţă, partidele politice atunci în opoziţie, reţeaua Soros şi cea mai mare parte a mass-media. Prin comportamentul de încurajare şi refuz de a-şi exercita atribuţia constituţională de ”mediator”, dar şi solicitarea de pedepsire a jandarmeriei pentru că a pus capăt acţiunii ilegale, implicarea lui Klaus Iohannis nu poate fi tăgăduită.

Acţiunea a fost pusă în scenă public cu cel puţin două luni înainte, când toate posturile de televiziune aservite şi reţelele de socializare asociate au început în mod sistematic acţiunea de incitare. Pretextul a fost nemulţumirea (justificată) a diasporei, o cauză credibilă, dar ca steag fals, pentru că acţiunea a fost organizată cu participarea cvasi-unanimă a regimentelor #rezist, numărul real al celor veniţi din afară la miting fiind nesemnificativ. Sloganurile explicite ale acţiunii n-au fost protestul, ci ocuparea guvernului. Vectorii principali şi publici de incitare au cerut expres jandarmilor, înainte cu câteva zile, să nu se opună, să pactizeze cu manifestanţii şi să-i lase să intre în guvern – încă o dovadă a scopului direct al acţiunii organizate”, scria la un moment dat Pavelescu pe Facebook.