Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că există posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21 decembrie în cazul în care nu se vor prezenta două treimi din parlamentari.

Totodată, acesta a mai precizat că nu instigă, dar „fiecare parlamentar poate să aibă o problemă în aceeaşi zi”.

„Am informat pe toată lumea, vedeţi, avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21. Există în regulament – în cazul în care nu sunt două treimi, Parlamentul nu se constituie. Fiecare poate să aibă o problemă în acceaşi zi sau, dacă nu respectăm, există toate pârghiile. (…) Eu nu instig, nu am nicio problemă, dar există această portiţă în regulament şi se poate întâmpla să nu se constituie Parlamentul României.

Trebuie să respecţi democraţia şi votul românilor. Dacă vrei să joci în extreme, şi iei în batjocură votul românilor, şi te duci la vila Lac 1 şi faci aranjamente şi împarţi tu după cheremul tău, cum îţi vine ţie tot ce reprezintă Parlamentul, atunci este normal ca şi reacţia celor care nu au fost invitaţi să fie în aceeaşi măsură”, a spus Ciolacu, la România TV.

În același timp, liderul PSD a subliniat că PSD exclude orice altă variantă în afară de cea în care Alexandru Rafila este propus premier.

Legătura dintre PSD și AUR

Marcel Ciolacu a mai vorbit și despre legătura dintre PSD și AUR. Potrivit acestuia, social-democraţii nu au un proiect politic comun cu AUR şi nici nu se poate vorbi despre o alianţă politică.

„Eu m-am săturat să ne judecăm cum ne judecau unii în campanie electorală, să ne împărţim în buni şi în răi. Instituţional, în acest moment comunicăm, categoric. Nu vorbim de o alianţă politică. Există anumite elemente, uitaţi-vă la acest abuz al celor care au pierdut şi vor să ocupe totul în Parlament.

E normal că comunicăm cu cei de la AUR şi eu comunic cu domnul Simion pe această temă. Nu avem un proiect politic comun în acest moment”, a spus Ciolacu, la România TV.

El a afirmat că PSD şi AUR au împreună 47% în Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin