Într-o postare pe pagina personală de facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că Dacian Cioloş s-a „repezit” să comenteze un fake-news, adăugând că a spus că social-democraţii vor câştiga alegerile şi vor desemna premierul.

„Domnule Cioloş, văd că v-aţi repezit să comentaţi un fake-news… Staţi liniştit! Am spus că PSD va câştiga alegerile şi va desemna premierul. Că alţii s-au grăbit să vă vândă iluzia unei funcţii de premier, asta vă priveşte numai pe dumneavoastră”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Răspunsul lui Ciolacu survine după ce Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a exclus varianta unei colaborări cu PSD, afirmaţie făcută după ce liderul social democrat Marcel Ciolacu a declarat că, după alegeri, va negocia formarea unei majorităţi cu alte partide, mai puţin cu PNL.

„Înţeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD şi a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Şi, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Cioloş, pe Facebook.

PSD-ul va câștiga

De asemena, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu s-a declarat încrezător în partidul său. El susține că social-democraţii vor fi pe primul loc la alegerile parlamentare şi vor negocia cu celelalte partide, cu excepţia PNL, pentru a obţine o majoritate în Legislativ, dacă va fi cazul.

„Vom negocia crearea unei majorităţi. De ce am făcut un program de guvernare? Avem soluţiile necesare de a intra la guvernare. Vom vedea cum va arăta viitorul Parlament, ce partide vor avea reprezentanţi şi vom intra în negocieri şi în discuţii, mai puţin cu PNL”, a explicat preşedintele PSD, pentru DC News.

Sursă foto: INQUAM/ George Călin