Marcel Ciolacu a vorbit la România TV și despre majorarea alocațiilor. Liderul PSD a declarat că nu știe de ce alocațiile nu au fost dublate.

”Vom aştepta în acelaşi joc democratic. Vom aştepta decizia Curţii şi pe urmă preşedintele este obligat să promulge legea. Dacă Curtea consideră că este neconstituţional, în mod evident că şi la dublarea alocaţiilor, nu poate să fie neconstituţională o respingere a ordonanţei.

Eu n-am înţeles de ce n-au dublat alocaţiile. Cel puţin pe anul acesta, efortul ar fi fost în jur de 300 de milioane. Vreau să vă spun cu după o săptămână după ce a fost investit Guvernul Orban I a dat unor fraţi 400 de milioane, cu vreo 100 de milioane mai mult. Ca să nu spun de ANRP.”, spune liderul PSD.

”Vor să folosească banii în scop electoral”

Ciolacu a mai spus la România TV că PNL a cumpărat primari și că șeful statului, Klaus Iohannis a devenit președintele PNL-ului în loc să fie președintele României.

În plus, liderul PSD acuză PNL că vrea să se folosească de banii din acțiunile de la Ministerul de Finanțe în scopuri electorale.

”Au cumpărat primari, au mers cu orice manipulare, a venit preşedintele în loc să fie preşedintele României şi al dumenvoastră a devenit preşedintele PNL-ului. Au încercat să facă tot posibilul să distrugă acest partid. Nu înţeleg de ce. Totuşi, un preşedinte trebuie să realizeze că trebuie şi Opoziţie şi Putere într-un stat democratic.

În bugetul de stat, există acţiuni ale Ministerului de Finanţe unde sunt banii necesari pentru această mărire de 40 la sută. Le-am indicat. Ei vor folosească aceşti bani iar cu scop electoral.”, a mai spus acesta.

”Nu ne spune nimeni unde sunt banii”

Liderul PSD a continuat prin a sublinia că în ultimele șapte luni actualul Guvern a împrumutat peste 125 de miliarde și că nimeni nu spune unde sunt banii.

”Am mai avut o criză de trei ani, în 2009-2012. Am împrumutat vreo 75 de miliarde, iar acum s-au împrumutat peste 125 de miliarde în şapte luni. Nu ne spune nimeni unde sunt banii. Ni se spune că e criză. PSD-ul vrea mărirea pensiilor. Nu înţelege nimeni nimic. Unde sunt banii, unde s-au dus, de ce au scăzut veniturile?

De câte ori am fost la guvernare noi, am avut creştere economică, am crescut veniturile şi nivelul de trai. De câte ori a venit Dreapta, după ce ne-au înjurat trei ani şi jumătate şi au spus că „băgaţi ţara în colaps”, am fost al doilea stat în Europa ca creştere economică. Au venit ei la putere şi nu se mai poate nimic, fiindcă altele sunt priorităţile. Priorităţile unei guvernări de stânga au fost evidente – creşterea veniturilor şi a nivelului de trai. Priorităţile lor ţin total de clientela politică.”, a explicat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei