Președintele social democraților a anunțat că partidul pe care îl conduce a finalizat miercuri seară toate listele pentru Parlament, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Totodată, el a explicat motivul pentru care a durat atât de mult finalizarea acestora. Potrivit liderului PSD, au existat o serie de modificări de ultim moment. În același timp, el a subliniat faptul că social democrații sunt pregătiți pentru lupta care va avea loc pe 6 decembrie.

„Am finalizat toate listele pentru Parlamentul României, atât la Cameră, cât şi la Senat, în această seară. A durat mai mult deoarece au fost anumite modificări în urma deciziei luate de către mine şi colegii mei la prânz ca niciun candidat al PSD să nu fie trimis în judecată pentru o speţă penală.

Toţi colegii au înţeles această necesitate şi au fost patru sau cinci modificări din ţară. În acest moment PSD este pregătit pentru lupta hotărâtă de către Guvern pentru 6 decembrie”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

PNL s-a mișcat mai repede

De celalată parte, PNL a depus încă de miercuri, la Biroul Electoral Municipal (BEM), lista candidaţilor pentru București la parlamentare. Se pare că lista este deschisă de preşedintele partidului, Ludovic Orban, la Camera Deputaţilor, şi de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Senat.

Astfel, la Camera Deputaţilor, ordinea candidaților este următoarea: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Mara Mareş, Daniela Nicolescu, Iuliana-Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Liviu Moraru, Violeta Vijulie

La Senat candidează Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu, Viorel Tănase, Florin Cătălin Ivan, Dan Meran, Lucreţiu Tudoroiu, Maria Tilea.

„Am ţinut să depunem candidaturile de dimineaţă, să arătăm că suntem puşi pe muncă, suntem puşi pe un efort pe care de altfel l-am început în urmă cu un an de zile, un efort de reconstrucţie, de recredibilizare a României, un efort de readucere a seriozităţii, competenţei şi realismului în funcţionarea Parlamentului.

Suntem o echipă hotărâtă, care cuprinde, pe lângă oameni cu experienţă, mulţi tineri care sunt la porţile afirmării”, a declarat Ludovic Orban, la sediul Biroului Electoral Municipal.