Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit acestuia, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ar fi secretizat documentul și nu l-ar fi trimis nici măcar premierului Florin Cîțu.

”E noaptea minții! Ne amanetează viitorul în niște reforme pitite în fișete”, a spus Ciolacu, la România Tv.

Totodată liderul PSD a mai adăugat că după moțiunea de cenzură membri Guvernului au dispărut. Ciolacu a subliniat faptul că toate reformele din România sunt culese din țări europene precum Franța, Spania, Italia, sau Germania, iar Comisia nu ar fi cerut aceste reforme.

”Amanetează viitorul României”

În același timp, Ciolacu a mai menționat că ministrul Fondurilor europene amanetează viitorul țării printr-o serie de reforme pe care nimeni nu le cunoaște.

”În loc să-și vadă de ce au de făcut, ei umblă prin țară să își facă campanie electorală. E noaptea minții! Au dispărut după moțiune și stau prin ședințe. Avem reforme adunate câte Spania, Italia, Germania și Franța. Comisia nu a cerut aceste reforme.

Ghinea a secretizat criticile de la Comisia Europeană, nici la Guvern nu au ajuns. Ei ne amanetează viitorul în niște reforme pitite în fișete. Azi au primit documentul în care li se fac praf reformele. Ne amanetează viitorul cu reforme pe care nu le cunoaștem”, a spus Marcel Ciolacu la România Tv.

Totodată, el a mai adăugat că de abia în toamna acestui an se vor afla detalii adevărate despre ce se va întâmpla cu România.

”Abia prin octombrie o să stea cineva de vorbă cu noi.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Amintim faptul că la începutul lunii iunie, au început o serie de tensiuni între liderul PSD și ministrul Fondurilor Europene. Mai exact, atunci Cristian Ghinea în provoca pe Marcel Ciolacu la un pariu.

Acesta spunea că își va da demisia dacă Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi aprobat de către Comisia Europeană. În schimb, dacă acesta este aprobat, Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD.

„Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă!”, este mesajul pe care i-l transmite Cristian Ghinea lui Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a afirmat, că PNRR a fost „pulverizat” de Comisia Europeană.