Vlad Voiculescu nemulțumit de actualul Guvern: Trebuie schimbat

Potrivit lui Voiculescu, dacă Guvernul condus de premierul Florin Cîțu nu este capabil să livreze promisiunile asumate prin programul de guvernare, atunci trebuie să se aleagă o altă echipă executivă.

”Cred că ce trebuie să fie clar pentru fiecare membru al coaliţiei de guvernare, dar şi pentru noi toţi românii, este că în momentul ăsta avem o echipă formată din 3 partide, această echipă fie livrează promisiunile pe care le-au făcut fiecare dintre aceste trei partide, fie trebuie schimbată. USR-PLUS nu poate livra de unul singur nici desfiinţarea SIIJ, nici desfiinţarea pensiilor speciale, nici alegeri în două tururi.

Dar vine un moment în care, dacă Guvernul Cîţu nu livrează acea parte a acelor reforme, nu numai că plătim toţi, dar înainte să plătim toţi va trebui să avem o altă echipă executivă. Rostul Guvernului este de a îndeplini programul de guvernare. Programul de guvernare conţine o bună parte a acestor promisiuni. Dacă Guvernul nu execută programul de guvernare, atunci nu are de ce să rămână. E o chestiune de timp.”, spune acesta.

Despre rezultatele din sondaje

Vlad Voiculescu a comentat și despre sondajele recente în care Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns din urmă USR-PLUS. Potrivit fostului ministru al Sănătății aceste sondaje reflectă faptul că Executivul nu a livrat încă promisiunile făcute românilor în campania electorală.

”Aş spune două lucruri. Unul, promisiunile USR-PLUS sunt într-adevăr cele mai ambiţioase şi e formaţiunea politică care e cel mai mult în acord cu dorinţele celor care au fost în Piaţă, care au fost profund nemulţumiţi de ce s-a întâmplat în anii PSD-ALDE. USR-PLUS face parte dintr-o coaliţie de guvernare şi da, nu suntem mulţumiţi cu ritmul reformelor, sau cel puţin eu nu sunt mulţumit. Iar mai devreme sau mai târziu coaliţia fie livrează ceea ce a promis românilor, fie va trebui să îşi schimbe cel puţin structura executivă.”, a declarat Voiculescu.

Sursa foto: Capital