Marcel Ciolacu a dat de pământ cu Ludovic Orban, în timpul dezbaterii din Camera Deputaților.

„L-am chemat astazi în Parlament pe Ludovic Orban pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe români pe cont propriu, în fața pandemiei? L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să le spună românilor ce planuri are cu bugetul pe anul viitor? Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenția PNL de a crește TVA-ul pentru români, într-un moment în care aceștia își permit din ce în ce mai puțin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum guvernul său va crește impozitele pentru oamenii care muncesc în România, în loc să se asigure că, în vremurile grele, cei bogați își plătesc corect taxele. Orice român a înțeles de ce Ludovic Orban și Guvernul său incompetent nu fac public bugetul”, a spus Marcel Ciolacu.

În opinia sa, dacă rămân la guvernare, liberalii vor mări TVA-ul.

„Vor face singurul lucru pe care îl știu: să taie salariile, să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie, FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent și fără viziune rămâne în funcție. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă. Împrumuturi de 1.000 de euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite de copiii care astăzi nu merg la școală, pentru că așa a vrut acest Guvern. Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? I-ați mințit de atâtea ori! Sunteți singurul guvern din istorie care a trecut bugetul țării prin asumare. Ați spus că aveți bani în buget pentru toți. Ați mințit! Pentru copii, pentru profesori, pentru pensionari, nu ați mai avut bani. Nici pentru antreprenori, nici pentru fermieri, i-aţi lăsat să se descurce pe cont propriu, pentru că ați furat banii, în timp ce îi țineați pe români închiși în case, în timp ce le spuneaţi că totul va fi bine, că vor fi în siguranță, că vă ocupați de sănătatea lor”, a susținut Ciolacu.

„Domnule Orban, dumneavoastră sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dumneavoastră politici, să îi faceți și mai bogați din banii românilor, din sutele de miliarde împrumutate. Caracatița PNL-listă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteți corupți până în măduva oaselor. Ați furat până și măștile pensionarilor, măștile care trebuiau să ajungă la cei mai vulnerabili dintre români, la cei care nu au ce mânca. Aţi furat tabletele copiilor. Ați furat până și ventilatoarele care acum ar fi putut salva vieți omenești”, a mai spus liderul PSD.

„Aţi scos total România din Europa, nu doar în privința testării sau a școlilor pe care le țineți închise, dar și a modelului economic european. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene. Ați depășit toate normele de disciplină fiscal-bugetară care condiționează acordarea banilor europeni, deficit record și datorii uriașe, cele mai mari de după Revoluție – v-a spus-o clar Comisia Europeană, nu noi PSD-ul. Spuneţi-le românilor adevărul, domnule Orban! Incompetența voastră a celor din guvern creează deja greutăți imense pentru acest popor. Incompetența voastră nu amenință doar viața și sănătatea românilor, ci și locurile de muncă, veniturile familiilor, siguranța lor alimentară. În fiecare zi cu PNL la conducere, România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată”, a continuat Ciolacu.

Liderul social-democrațilior a mai spus că românii sunt amenințați de o creștere fără precedent a șomajului, de pierderea locurilor de muncă, o creștere dramatică a sărăciei, o creștere a prețurilor și o creștere galopantă a corupției guvernamentale.