Câți bani cere proprietarul

După ce a fost scos din funcțiune din cauza evenimentului neplăcut de la sfârșitul lunii octombrie 2015, proprietarul Cinematografului Scala dorește să vândă locația pentru 4,5 milioane de euro. În anunțul de vânzare, proprietarul  a explicat că Scala poate fi cumpărat de cineva care își dorește un club sau un restaurant. Anunțul poate fi găsit pe imobiliare.ro și sună așa:

„Clădire fost cinematograf, situată pe Bulevardul Magheru, construită în 1935, care poate fi transformată în club, restaurant, sală de evenimente, având suprafața construită de 1.000 de metri pătrați, suprafață utilă de 700 de metri pătrați, prețul ceurt de proprietar este de 4.5 milioane de euro, plus 1% comision firmă”, se arată în anunțul de vânzare al cinematografului.

Blocul din care face parte cinematograful Scala datează din 1935

Cinematograful Scala face parte dintr-un întreg bloc care nu se află într-o stare foarte bună. Blocul Scala, cu un cinematograf la parter, este un monument istoric construit în 1935. Clădirea a fost proiectată de Rudolf Frankel, unul din arhitecţii Berlinului.

Blocul Scala avea aer condiţionat în momentul inaugurării, ceea ce reprezenta o inovație pentru perioada respectivă. În perioada comunistă, Scala a devenit unul dintre principalele cinematografe din Bucureşti, alături de Patria, notează fanatik.ro