Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susține că liberalii nu vor ceda portofoliul Justiţiei. Precizările sale vin în contextul în care în presă au apărut mai multe informații pe acest subiect.

Întrebat ce minister avizator ar ceda PNL celor de la PSD, în cazul unei alianţe, Rareş Bogdan a spus că ”PNL nu poate ceda Justiţia”, arătând că ”ştie din punctul de vedere al impactului în spaţiul public, ONG-uri, mişcări civice şi istoria ultimilor 5 ani de zile”.

În același timp, prim-vicepreședintele PNL a mai adăugat că speră că cei care au făcut ceea ce au făcut în urmă cu 4 ani, au fost îndepărtaţi de la conducerea PSD.

În ceea ce privește guvernarea PNL-PSD Rareș Bogdan susține că ”nu ar fi atât de sigur”, pe acest lucru în contextul în care până acum, filialele partidului nu şi-au spus cuvântul, pentru că forţa lor este extrem de mare.

”Votul este unul secret, şi nu cred că un om ca Ilie Bolojan, un om ca Alin Tişe, ca Ionel Bogdan, ca Emil Boc, ca Ion Dumitrel, Florin Roman, Raluca Turcan, Alina Nica, Nelu Tătaru, George Flutur, amiralul Chiţac, Costel Şoptică pot fi înduplecaţi atât de uşor sau speriaţi. Domniile lor vor veni, îşi vor spune punctul de vedere, fie că vin de la Gorj, Dolj, Bistriţa şi fiecare ne va spune, va fi un Birou Permanent pe care mă aştept să îl terminăm la miezul nopţii”, a mai spus Rareş Bogdan.

Liberalii îl contrazic pe Rareș Bogdan 

Acesta a mai subliniat faptul că le va trasmite colegilor săi că trebuie să se gândească la ceea ce pot face pentru ţară şi nu la ”orgolii politice”.

”Pentru mine nu contează oamenii, mă interesează ce ne asumăm. Trebuie să dăm un guvern stabil României, cât mai rapid”, a mai spus Rareş Bogdan.

De menționat este faptul că pe lângă lupta pentru Ministerul Justiției, liberalii nu ar fi dispuși să renunțe nici la portofoliul Finanţelor Publice. Surse din PNL au declarat pentru news.ro că în cazul în care se va ajunge la o înțelegere cu PSD, finanțele trebuie să rămână ale liberalilor.

Referitor la Ministerul Justiției, același surse precizau că PNL ar fi dispus să cedeze ministerul PSD-ului, în ciuda declarațiilor făcute de Rareș Bogdan, care spune clar că ”PNL nu poate ceda Justiția”.

Sursele citate au mai precizat că având în vedere prioritățile fiecărei formațiuni politice în parte, negocierile pentru formarea Guvernului ar putea să se prelungească până în luna decembrie.