Marcel Ciolacu a vorbit despre propunerile pentru funcția de premier făcute în contextul alegerilor parlamentare. Liderul PSD susține că există trei persoane care ar putea să îi ia locul lui Ludovic Orban. 

„Avem trei nominalizări. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Cîmpeanu. Trebuie să ne întoarcem la vremurile normale. Cu toată propaganda, acum avem un deficit de aproape 10% şi o datorie publică cu 10% mai mult, avem 46-47%. Nu mai sunt condiţiile de anul trecut. Când ai o criză trebuie să cauţi oamenii cei mai potriviţi şi oameni cu experienţă.

Oameni care au dovedit că poţi ajunge la o creştere economică şi oameni cu credibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Adevărul.

De asemenea, întrebat dacă se exclude de pe listă, Ciolacu a explicat că deocamdată nu poate vorbi despre un viitor Guvern.

„Căutăm să creionăm un guvern şi un prim-ministru cu capacitatea de a coordona o astfel de criză”, a afirmat preşedintele PSD.

Care sunt miniștri iPSD

Totodată, Marcel Ciolacu a vorbit și despre miniștrii din Guvernul propus de PSD. Se pre că Maia Teodoroiu ar urma să fie noul ministru al justiției. De asemenea, la Ministerul Finanțelor, Cristian Socol ar urma să fie noul ministru.

„Maia Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiză greu de egalat.

La Economie? Acolo avem mai mulţi specialişti. Am vrea cu Cristian Socol să mergem la Finanţe. Unul dintre cei mai buni e Mihai Tudose, acest lucru vine de le sindicate. Eu văd o nouă abordare”, a explicat Ciolacu.

În același timp, Marcel Ciolacu a mai precizat că există doi piloni principali, PNL şi PSD, în lupta de la alegerile parlamentare.

„Să-i lăsăm pe români să voteze. Există doi piloni. PNL şi PSD. Sunt actorii principali. Vom vedea coagularea în jurul celor doi actori principali. Pe urmă, categoric vom avea discuţii şi cu celelalte partide. Conform Constituţiei, preşedintele trebuie să invite la Cotroceni partidul cu cele mai multe mandate. Acest partid cred că va fi PSD. Ar urma apoi desemnarea unui prim-ministru care are zece zile să creioneze o majoritate”, a precizat Ciolacu.

PSD nu exclude o alianță

Totodată, preşedintele PSD a subliniat că nu va face alianţă cu PNL la alegerile parlamentare, însă nu exclude discuţii cu USR PLUS.

„Vor exista discuţii. Politica înseamnă şi dialog. Eu nu ştiu cu USR va face aliaţă cu PNL. În fiecare zi văd o groază de corupţi. Şi în guvern şi pe listele lor. Ceva îmi scapă. Credeam că ei sunt cei fără penali. Cum fac ei cu corupţii şi furtişagurile PSD din starea de urgenţă? Una e campania electorală, alte lucruri se întâmplă după alegeri”, a menţionat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin