Negocieri strânse în PNL. Cresc șansele ca liderul PNL Ludovic Orban să își piardă funcția. Surse au declarat pentru Antena 3 că organizațiile PNL Ardeal nu au de gând să îl susține nici pe Ludovic Orban la congres, dar nici pe premierul Florin Cîțu.

Colegii de partid din centrul țării susțin că motivul principal pentru care nu îl susțin pe Florin Cîțu în reprezintă faptul că  premierul nu şi-ar fi plecat urechea la cerinţele şi nevoile lor. În acest context, liberalii din Ardeal caută un al treilea posibil candidat care să conducă formaţiunea politică.

Potrivit surselor citate, Ilie Bolojan şi Emil Boc au comandat sondaje pentru a vedea ce susţinere au în partid şi ce şanse ar avea în faţa lui Orban sau al lui Cîţu, iar acest lucru este de dificil de înțeles având în vedere faptul că Ilie Bolojan a declarat de mai multe ori că nu-şi doreşte să candideze pentru şefia PNL.

De cealaltă parte însă, mai mulți liberali au declarat că îl susțin și că ar avea o mare susținere pentru a câștiga șefia partidului. Problema o reprezintă însă faptul că partidul nu poate fi condus din teritoriu, iar Bolojan nu doreşte să renunţe la Bihor.

Ilie Bolojan îi ia locul lui Ludovic Orban?

Totodată, același surse au precizat că Ilie Bolojan nu ar mai fi atât de apreciat de președintele Klaus Iohannis, iar acest lucru ar putea reprezenta un mare dezavantaj pentru cursa pentru conducerea partidului.

Şi Emil Boc este și el un posibil candidat, însă și el la rândul său a susţinut public că nu-şi doreşte să candideze la preşedinţia PNL. Totuși sursele citate susţin altceva, mai exact că acesta ar vrea să preia conducerea partidului.

Deși ambi liberali au șanse mari, decizia este influențată și de președintele Iohannis care l-ar susține Florin Cîțu pentru funcția de lier PNL.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu