Adio libera circulație? Florin Cîțu a spus ceva urma

Florin Cîțu vine cu noi precizări legate de introducerea pașapoartelor de vaccinare anti-covid. Potrivit premierului, introducerea unor pașapoarte de vaccinare în acest moment ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot.

Totodată, el mai adăugat că până în momentul în care toată lumea va avea șansa să se vaccineze, această discuție nu are niciun sens.

„În ceea ce privește un pașaport de vaccinare, până când nu am dat șansa tuturor cetățeni români să se vaccineze nu văd sensul acestui pașaport. Ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot. Deci până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”, spune Florin Cîțu.

În ceea ce le privește pe persoanele care s-au vaccinat deja, potrivit premierului, ele au primit certificate de vaccinare pe care le pot folosi în cazul în care se confruntă cu cererea unui astfel de document.

Țara care impune pașaportul de vaccinare anti-covid

„În România persoanele care se vaccinează primesc un certificat care are și un cod unic. Avem deja această dovadă”, precizează Cîțu.

De menționat este faptul că, până în prezent, țările europene au purtat discuții cu privirele la documentul care atestă vaccinarea anti-covid, însă nimic nu a fost concretizat. Totuși, Spania ar putea fi prima țară care începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai. Anunțul a fost făcut de ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

Potrivit acestuia, Spania ar urma să impună acest document în luna mai, mai exact pe data de 19, atunci când târgul internaţional de turism FITUR urmează să aibă loc la Madrid, informează Reuters.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm paşaportul digital”, a precizat ministrul spaniol.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea