Mai exact, surse din conducere partidului, au declarat pentru Antena 3, că Sorin Grindeanu ar fi prima opțiune a PSD pentru funcția de premier al României.

Social democrații nu mai au foarte mult timp la dispoziție. Ei trebuie să decidă dacă vor prezenta echipa guvernamentală înainte de alegerile parlamentare sau vor prefera să fie făcută publică după încheierea acestora, la fel cum s-a întâmplat în anul 2016.

La fel ca și în cazul celorlalte partide politice, PSD-ul îşi doreşte să fie primul partid și să obţină cel mai mare scor la parlamentare.

Potrivit surselor citate, în scenariul optimist, social democrații își doresc să obţină un scor cu 3 în faţă. De asemenea, există şi scenariul în care PSD îi va înainta lui Klaus Iohannis o propunere de premier, Sorin Grideanu fiind primul pe listă.

Social democrații au și o a doua propunere în cazul în care Grindeanu a fi refuzat. Este vorba despre  Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național.

Alegerile parlamentare din România urmează să fie organizate pe data de 6 decembrie, în condiții speciale de pandemie, la fel ca și în cazul alegerilor locale care au avut loc pe 27 septembrie.

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Mihai Grindeanu este un politician român, de profesie informatician, care a ocupat funcția de prim-ministru al României î perioada 4 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017.

El s-a făcut remarcat după ce Guvernul pe care l-a condus, a adoptat controversata măsură de a amnistia anumite fapte penale, măsură care a declanșat proteste publice.

Pe fondul unui conflict cu Liviu Dragnea în privința remanierii guvernului, lui Grindeanu i s-a cerut în luna iunie a anului 2017 demisia, iar în urma refuzului său guvernul a fost dizolvat prin moțiune de cenzură.

În prezent fostul premier al României și totodată, noua propunere de premier din partea social democraților, este președinte la (ANCOM) Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.