Cine îi va lua locul lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților. Numele surpriză la care nimeni nu se aștepta

În urma declarației surprinzătoare făcută de Orban în cadrul unei emisiuni, luni seara, au apărut mai multe nume care ar putea prelua șefia Camerei Deputaților. Există două scenarii posibile în acest sens.

În cadrrul primului scenariu, cel care preia șefia Camerei Deputaților este tot un liberal. Așadar, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și fostul lider al deputaților PNL, Florin Roman se află printre cei care ar putea ocupa această funcție. Cei doi sunt ”foarte vocali” și rezistă la bătăliile politice cu adversarii, spun surse din PNL pentru știripesurse.ro.

Pe lista celor care i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban se află fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru și Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu.

„Și Nelu Tătaru este o varianta, a fost ministru, are o imagine bună”, au mai spus sursele citate.

Dacă ar fi acceptat de președintele Klaus Iohannis, fostul ministru Cătălin Predoiu ar putea să îi ia și el locul lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților.

Cel de-al doilea scenariu

Sursele PNL spun că se poate merge și pe un alt scenariu. Potrivit lor, acesta nu va are nicio legătură cu o posibilă demisie a lui Ludovic Orban. Ei spun că liberalii au luat în calcul un schimb cu parneterii de guvernare. Așadar, este posibil ca în locului unui președinte liberal al Camerei Deputaților, să avem un președinte venit din partea USR-PLUS, în timp ce PNL va lua șefia Senatului.

Potrivit surselor, membrul USR-PLUS care ar putea să îi ia locului lui Ludovic Orban este Dan Barna, asta dacă cel de-al doilea scenariu va fi aplicabil.

În același timp, acest scenariu ar putea fi folosit și dacă Orban nu vrea să cedeze funcția și atunci ar fi „lucrat” de liberali prin acest schimb.

Sursă foto: Dreamstime