În urma exploziei şi incendiul uriaș care a mistuit rafinăria Petromidia de la Năvodari, o singură persoană și-a pierdut viața. Este vorba despre Iulian Atanasiu, un tânăr în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil mic.

Se pare că acesta ar fi intrat de dimineață în schimbul 1, iar la ora 14:00 urma să fie înlocuit, însă nu a mai apucat. Explozia s-a produs la ora 12.30, chiar acolo unde bărbatul lucra.

Ultima postare de pe pagina personală de socializare a fost publicată joi dimineață. Iulian Atanasiu a publicat o poză cu răsăritul de soare, alături de mesajul ”Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!”.

De menționat este faptul că, Iulian Atanasiu a lăsat în urmă o familie îndurerată. Tânărul era căsătorit de trei ani și avea un copil mic, iar soția lui lucrează tot la Rompetrol.

Cum s-a produs explozia de la Petromidia 

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a vorbit despre cauzele exploziei de la Petromidia. Acesta a anunțat că incendiul a apărut la ora 12.30, iar deși s-au făcut eforturi uriașe pentru a-l găsi pe Iulian Atanasiu, în final nu s-a mai putut face nimic.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Totodată, acesta a mai adăugat că explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale și unde erau în acea perioadă cinci persoane. El a mai subliniat faptul că nu a fost vorba despre o eroare umană, ci de un echipament care a cedat.

„La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice.

Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.