Edward Iordănescu a fost antrenorul anului

Edward Iordănescu a fost ales antrenorul anului, iar Nicolae Stanciu a fost desemnat cel mai bun fotbalist, în cadrul Galei Fotbalului Românesc. Evenimentul organizat online de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor a ajuns la ediţia a 24-a, potrivit unui comunicat de presă.

„Vreau să vă mulţumesc pentru premiul acordat, sunt foarte fericit şi mândru în acelaşi timp. A fost un extraordinar, poate cel mai bun din carieră, a început cu câştigarea Supercupei în China, apoi a venit transferul la Damac, unde mă simt foarte bine şi echipa are rezultate fantastice, dar cea mai importantă realizare este calificarea cu echipa naţională la Campionatul European. Singurul gând este să facem un EURO 2024 de neuitat, să depăşim faza grupelor şi să ajungem cât mai departe pentru a-i face fericiţi pe români”, a declarat Nicolae Stanciu.

Cel mai bun portar a fost desemnat Horaţiu Moldovan, de la Rapid, proaspăt transferat la Atletico Madrid. Au mai fost nominalizaţi: Ştefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Farul Constanţa).

La capitolul fundași, Radu Drăguşin, acum la Tottenham, după ce a plecat de la Genoa, a acontat titlul de cel mai bun din acest compartiment. Au mai fost nominalizaţi: Andrei Burcă (CFR Cluj/Al-Okhdood), Andrei Raţiu (Huesca/Rayo Vallecano).

Cel mai bun mijlocaş a fost ales Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/Damac FC). Au mai fost nominalizaţi: Răzvan Marin (Empoli), Olimpiu Moruţan (Pisa/Ankaragucu).

Edi Iordănescu
SURSA Foto: Dreamstime

Nicușor Stanciu a devenit cel mai bun fotbalist român

Cel mai bun atacant român este Denis Alibec (Farul Constanţa/Muaither). Au mai fost nominalizaţi: Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma).

Cel mai bun tânăr fotbalist este Louis Munteanu (Farul Constanţa). Au mai fost nominalizaţi: Andrei Borza (Farul Constanţa/Rapid), Adrian Mazilu (Farul Constanţa).

Cel mai bun „stranier” din Superligă este Marko Dugandzic (Croaţia/Rapid/Al-Tai). Au mai fost nominalizaţi: Juan Bauza (Argentina/FCU 1948 Craiova), Andrea Compagno (Italia/FCSB).

Cel mai bun preşedinte de club a fost ales Dănuţ Coman (FC Hermannstadt). Au mai fost nominalizaţi: Gheorghe Popescu (Farul Constanţa), Daniel Niculae (Rapid).

Cel mai bun arbitru a fost desemnat Istvan Kovacs. Au mai fost nominalizaţi: Ovidiu Artene, Sebastian Colţescu.

Cel mai bun antrenor este selecționerul Edward Iordănescu. Au mai fost nominalizaţi: Gheorghe Hagi (Farul Constanţa), Marius Măldărăşanu (FC Hermannstadt).

Cel mai bun fotbalist a fost desemnat Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/FC Damac). Au mai fost nominalizaţi: Horaţiu Moldovan (Rapid), Radu Drăguşin (Genoa).