România a trăit o adevărată dramă la finalul săptămânii trecute. La spitalul in Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 persoane, iar 7 sunt în stare gravă. Totul din cauza unui incendiu izbucnit la Terapie Intensivă.

Iohannis îl contrazice pe Nelu Tătaru după tragedia de la Piatra Neamț

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la declaraţia recentă a ministrului Sănătăţii, că nu toţi suntem de vină şi a subliniat că mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani.

Iohannis a fost întrebat despre declaraţia ministrului Nelu Tătaru de sâmbătă noaptea, care, întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, a afirmat că vinovăţia aparţine tuturor, deoarece „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

„O afirmaţie un pic nerumegată”, a comentat Iohannis.

„Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu alocă resurse, care n-au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului şi în acest sens, sigur, mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani şi au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare.

Mă refer, desigur, la marele PSD. Ăsta este vinovatul moral. Vinovatul tehnic, detaliat, va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a mai punctat şeful statului.