Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți seara despre posibilul vaccin anticoronavirus și a anunțat cine va fi omul care se va ocupa de coordonarea campaniei de vaccinare la nivel național.

Acesta este Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În şedinţa de astăzi a fost desemnat şi un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional, în persoana domnului Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central”, a spus șeful statului în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

Ce a mai spus șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a venit cu o veste mare în privința pandemiei de coronavirus. Șeful statului a vorbit despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta a dezvăluit și cine se va ocupa de aceast campanie.

Mai mult, Iohannis a dat ordin. A dezvăluit cine vor fi primii români care se vor vaccina. Este vorba despre cei din sistemul medical.

„La nivel european avem motive de optimism. Se fac progrese în privința vaccinului. Trebuie să fim pregătiți pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID-19 care va fi gata săptămână viitoare va fi prezentată publicului.

Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central va fi cel care va conduce campania. Într-o primă fază, vor fi vacinați cei din domeniul medical, apoi cei din transporturi, funizarea de apă și alimente. Vor fi măsuri specifice de stocare și transport pentru fiecare produs în parte.

Vaccinarea se va face etapizat. Să combatem fake news-urilor care sunt profund grave.

România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. dar atenție. Pentru a vorbi de rezultate, trebuie să menținem cursul actual, să respectăm regulile și sunt sigur că vom vedea în două săptămâni rezultate și mai bune.

În aceste zile a fi un cetățean solidar cu eferturile uriașe ale medicilor înseamnă a da dovada de simț civic, de a respecta cu strictețe regulile în vigoare.

Ne dorim să reducem numărul de îmbolnăviri și decese și să avem o relansare economică și sa redeschidem scolile cât mai curând în condiții de siguranță.

Știm așadar ce vrem: să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm pe soluții care să ne permită să ajungem acolo „, a spus președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei