Luni, 8 februarie, se redeschid şcolile în Capitală. Nu este vorba despre toţi elevii, având în vedere că Bucureştiul se află în continuare în scenariul galben, cu o rată de incidenţă a cazurilor noi de COVID-19, raportată vineri, de 1,9 la mia de locuitori. „În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a 8-a, iar din liceu tinerii din clasa a 12-a”, anunţa marţi preşedintele Iohannis.

Anunţul făcut vineri de prefectul Capitalei

Totuşi, există şi cinci şcoli din Bucureşti care vor rămâne cu lacătul pe uşă, a transmis, vineri, prefectul Capitalei. Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală, cu excepţia a cinci şcoli, a anunţat Traian Berbeceanu.

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale.

Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a spus Berbeceanu. Prefectul Capitalei a participat, vineri, la şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut ca temă redeschiderea unităţilor de învăţământ.

Este vorba despre două licee, o şcoală gimnazială şi două grădiniţe

Ionel Puşcaş, inspector şcolar general în cadrul ISMB, a arătat şi care sunt cele cinci unităţi care vor continua deocamdată cursurile online:

  • Liceul Tonitza – Sectorul 1;
  • Liceul tehnic Traian Vuia – Sectorul 4;
  • Şcoala Gimnazială nr. 124 – Sectorul 5;
  • Grădiniţa nr. 35 – Sectorul 5;
  • Grădiniţa nr. 185 – Sectorul 5.

„Astăzi, pe baza adresei comunicate de către DSP şi a indicelui de 1,9, de asemenea, pe baza acordului comun dat tot astăzi de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Consiliile de Administraţie de la nivelul unităţilor şcolare din Municipiul Bucureşti s-au întrunit şi au hotărât scenariile de începere a activităţilor în Semestrul II.

Pe baza acestor hotărâri, din 660 de unităţi de la nivelul Municipiului Bucureşti, 655 vor începe activităţile în scenariul 2, iar cinci în scenariul 3, respectiv cu activităţi exclusiv online. Acestea sunt: din Sectorul 1 – Liceul Tonitza, în Sectorul 4 – Liceul tehnic Traian Vuia, în Sectorul 5 – Grădiniţa 35, Grădiniţa 185, Şcoala Gimnazială 124”, a declarat Ionel Puşcaş.