Cât costă un bilet de tren CFR până în Istanbul

Serviciul feroviar CFR a lansat o nouă rută pentru călătorii cu trenul, către Istanbul. Începând din această vară, trenul internațional denumit „România” va fi operat în intervalul 14 iunie -14 octombrie. El va traversa orașele Sofia și Varna în drumul său către destinația finală din capitala Turciei.

Prețul unui bilet pentru această călătorie cu trenul este de 56 de euro (aproximativ 278 de lei). Trenul va parcurge o distanță de 625 de kilometri. Călătoria va dura aproximativ 20 de ore, iar trenul va opera la o viteză medie de 32 km/h.

Comparativ cu trenul Renfe care circulă între Barcelona și Madrid cu o viteză de 248 km/h și parcurge distanța de 620 de kilometri în doar 2,5 ore, noul tren internațional „România” operează la o viteză mult mai redusă. Totuși, acesta oferă o alternativă accesibilă, cu un preț mai mic pentru călătoriile către Istanbul.

Comparând cu alte mijloace de transport, călătoria cu mașina ne-ar permite să parcurgem cei 640 de kilometri în aproximativ 9 ore, cu un cost estimat de aproximativ 62 de euro.

Cu toate acestea, călătoria cu mașina nu este considerată cea mai sigură opțiune de transport.

În schimb, optând pentru călătoria cu autocarul, putem ajunge la Istanbul în aproximativ 11 ore și putem achiziționa un bilet cu prețuri cuprinse între 30 și 40 de euro.

„Faceți-vă din timp planuri de călătorie pentru vacanță! CFR Călători informează că, în perioada 14 iunie – 14 octombrie 2024, trenul internațional “România” va asigura zilnic legătura directă de la București către Istanbul /Halkali, Varna, Sofia și retur.

Biletele spre/dinspre aceste destinații sunt deja puse în vânzare”, transmite conducerea CFR, într-un comunicat de presă.

CFR
CFR/SURSA FOTO: Dreamstime

CFR a publicat programul de circulație și tarifele

  • „Tren internațional “România” 461 (461/ 465/ 493/ 12504): București Nord (plecare 10:47) – Istanbul /Halkali (sosire 06:34)
  • Tren internațional “România” 460 (12503/ 492/ 464/ 460): Istanbul/Halkali (plecare 20:00) – București Nord (sosire 17:17)
  • Un bilet Bucureşti Nord – Istanbul/Halkali (sau retur), la vagonul cușetă cu 4 locuri, costă 56 euro”, transmite CFR. Găsiți mai multe informații, chiar aici.

CFR informează că pentru a călători în Bulgaria sau Turcia, puteți beneficia de oferta Interrail, fie în varianta continuă, fie în cea flexibilă. Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete din stații sau de la agențiile care vând bilete pentru trafic internațional.

Istanbul este unul dintre cele mai vibrante orașe din lume. El este situat la granița dintre Europa și Asia. Orașul servește drept conexiune între cele două continente. Orașul este cunoscut pentru mozaicul său cultural, reflectând o istorie bogată care se întinde pe mii de ani.

Istanbulul este adesea numit „Orașul celor două continente” sau „Poarta Orientului”, datorită poziției sale geografice unice și a importanței sale istorice. Unul dintre cele mai distinse simboluri ale orașului este Hagia Sophia, o bijuterie arhitectonică care a servit ca biserică ortodoxă, moschee și muzeu de-a lungul secolelor.