Nu toate orașele din țară își permit să creeze spații speciale pentru campania de vaccinare. În județul Vâlcea spre exemplu, au fost amenajate centre de vaccinare anti-covid în săli de sport, cămine internat şi cămine culturale, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea, transmis marţi.

În același timp, tot în judeţul Vâlcea au fost stabilite şi aprobate marţi printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) 17 centre de vaccinare a populaţiei, dintre acestea cinci fiind amenajate în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Sursa citată mai menționează faptul că au fost amenajate centre de vaccinare anti-COVID în săli de sport ale şcolilor din localităţile Suteşti, Lădeşti, Drăgăşani, Băbeni şi Horezu, în cămine internat din Berbeşti şi Călimăneşti şi în cămine culturale din localităţile Orleşti, Mihăeşti şi Budeşti, precum şi la Spitalul Orăşenesc Brezoi. Acestor centre de vaccinare le-au fost arondate localităţile din zonă.

Totodată, în municipiul Râmnicu Vâlcea au fost amenajate cinci centre de vaccinare, la sălile de sport de la Liceul Sanitar “Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic Forestier, Şcoala Gimnazială nr. 5, Şcoala Gimnazială nr. 10 şi Şcoala Gimnazială “Anton Pann”, unde se pot prezenta pentru imunizare locuitorii din Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Vlădeşti.

Până în prezent, în judeţul Vâlcea au fost imunizate 2.059 de cadre medicale, în patru centre de vaccinare din spitalele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Horezu şi Brezoi.

Klaus Iohannis are încredere în campania de vaccinare

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și el marți despre campania de vaccinare din România. Șeful statului și-a pus baza în vaccinul anti-covid și consideră că doar vaccinarea ar putea pune capăt pandemiei.

De asemenea, Iohannis a mai precizat că dacă ne dorim ca această campanie de vaccinare să fie un succes, este nevoie ca toată lumea să se vaccineze.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 reprezintă încununarea eforturilor oamenilor de știință și o confirmare a progreselor uriașe realizate în această veritabilă cursă contra-cronometru cu un virus nou, extrem de contagios și deopotrivă letal.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate și a ne relua în siguranță toate activitățile care ne-au lipsit enorm în ultimul an.

De succesul campaniei de vaccinare depinde, în egală măsură, relansarea economică a României și evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educație și economie.

Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, astfel încât să putem obține imunizarea populației la nivel național. Toate eforturile, deopotrivă ale instituțiilor direct responsabile de gestionarea acestei campanii, dar și ale tuturor celorlalte autorități, centrale și locale, trebuie să fie îndreptate către realizarea cu prioritate a acestui obiectiv”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin