Norul care apare în spaţiul închis, inventat de artistul olandez Berndnaut Smilde, este de-a dreptul incredibil. E nevoie de multă planificare atunci când vrei să creezi un nor: temperatura, umiditatea și lumina trebuie să fie măsurate exact! Norul şi durează doar câteva momente, însă efectul este fenomenal.

Cea mai alunecoasă suprafaţă din lume – inventată de cinci studenţi de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts – se obţine cu o soluţie care costă 25 de cenţi.

Testul rapid pentru depistarea virusului HIV costă 40 de dolari şi îţi indică dacă eşti infectat într-un termen record, de doar 20 de minute.

Mănuşile care vorbesc costă 75 de dolari şi sunt inventate de patru studenţi ucraineni. Acestea ajută persoanele cu deficienţe de auz să comunice cu cei care nu înţeleg limbajul semnelor. Mănuşile au senzori care recunosc limbajul semnelor şi îl transformă într-un mesaj text care poate fi citit pe ecranul telefonului mobil.

Anvelopele care nu se dezumflă au un preţ estimativ de 200 de dolari bucata. Roţile "simt" când presiunea din ele scade şi deschid automat un regulator intern, care pompează aer în cauciuc. În tot acest timp şoferul nu observă nicio modificare.

Mai multe invenţii puteţi vedea aici.