Exprimat în monedă europeană, nivelul activelor nete la finalul lunii februarie a fost de 1,5 miliarde euro, cu 3,5% peste nivelul atins la finalul lunii anterioare.

"Urmărind evoluţia activelor nete în luna raportată, se observă că SIF Transilvania a înregistrat o depreciere (-2,2%) în timp ce celelalte SIF au înregistrat creşteri de active nete cuprinse în intervalul 1,7% (SIF Moldova) şi 9,3% la SIF Oltenia. Privind evoluţia valorii unitare a activului net în luna raportată, observăm că aceasta se suprapune pe linia trasată de evoluţia activelor nete la toate cele cinci SIF", se arată în comunicatul AAF.

Potrivit sursei citate, urmărind evoluţia preţurilor de închidere comparativ cu luna anterioară, se constată că toate cele cinci SIF au înregistrat aprecieri, pornind de la 1,7% la SIF Muntenia şi urcând până la 8,2% la SIF Banat – Crişana.

"Cumulat, însă, de la începutul anului, situaţia se schimbă, deoarece SIF Muntenia este încă pe minus (0,6%), în timp ce celelalte SIF sunt pe plus", se spune în documentul menţionat.

"Analizând în structură activele, se poate observa că în luna raportată pe ansamblul SIF, investiţiile pe termen scurt au înregistrat o uşoară apreciere cu 0,8% faţă de luna anterioară", mai spune AAF.

Ponderea acţiunilor cotate din categoria celor înregistrate în total investiţii pe termen scurt pe ansamblul SIF, era la finele lunii raportate de 88,7% (88,9% anterior), iar ponderea acestor acţiuni, în total active SIF, s-a diminuat până la 60,8% faţă de 61,1% la finele lunii anterioare.

Totodată, ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active ajunge la 68,5% (68,7% anterior) la finalul lunii raportate.

AGERPRES