Murad propune, printre altele izolarea județele și managementul aprovizionării realizat la nivel local, dar și faptul ca șoferii de camioane să nu mai poată avea acces la familii până când această criză trece.

Tot Murad spune că importantă este și implicarea mediul de afaceri în această criză, mai ales prin suport oferit autorităților la nivel local. Prin măsurile sale, investitorul spune că putem ieși din această criză în maximum 30 de zile.

Iată ce propune omul de afaceri:

”Propun 10 măsuri care ne pot scăpa de acest dezastru provocat de virus în proporție de 90%, în maximum 30 de zile:

1.Izolarea județelor și respectiv, a orașelor din județe pentru o perioadă de 2 săptămâni, fiind permis doar transportul pentru aprovizionarea cu alimente și substante sanitare – materiale de protecție.

  1. Utilizarea spațiilor de cazare – hoteluri ca și centre de carantină pentru cei veniți din strainătate și testarea acestora, cu teste rapide, de cel puțin două ori în cele 14 zile.
  2. Transformarea unor unițăți hoteliere în centre medicale de tratare pentru cei testați pozitiv (forme ușoare) sub supraveghere medicală.
  3. Transferul de resurse medicale și umane județelor cu răspândire mai mare a virusului de către județele mai puțin afectate.
  4. Constituirea unui comitet de urgență privind acțiunile social-umanitare în cadrul fiecărei prefecturi de județ și implicarea mediului privat în demersurile de asigurare a necesițăților.
  5. Autogestionarea fiecărui județ pentru procurarea de resurse necesare, materiale de protecție, aparate, echipamente necesare combaterii virusului din resurse proprii provenite din mediul de afaceri (donații, sponsorizări).
  6. Implicarea mediului de afaceri autohton și a multi-naționalelor în județele în care iși desfășoară activitatea prin donații, resurse care vor fi gestionate de comitet de urgență amintit la punctul 5.
  7. Interzicerea contactului cu familia și alocare unor unități de cazare pentru persoanele implicate în transport, a persoanalului medical și a altor persoane care desfășoară activități similare.
  8. Implicarea firmelor de pază și securitate în activitățile desfășurate de poliție, jandarmerie, armată și pentru distribuirea de necesare oamenilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa.
  9. Dezinfectarea spațiilor comune a străzilor, a parcurilor, dar în special a blocurilor și a mijloacelor de transport în comun la maximum 2 zile.

Criza din China a fost depășită în proporție de 80% prin implicarea mediului privat, statul având rolul de coordonare și de menținere a ordinii publice.

Măsurile nu pot fi eficiente decât dacă sunt aplicate concomintent și în scurt timp.”