Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, anunța joi că locurile de carantină din Capitală sunt ocupate, circa 300 de persoane fiind cazate în ele.

În consecință, Primăria Generală a lansat o adresă de e-mail pentru obținerea de noi spații pentru carantină, în contextul epidemiei de coronavirus, primind un număr semnificativ de oferte de la mai multe hoteluri dintre care 24 sunt situate în București.

Camere contra cost

Doar că hotelurile își vor pune camerele la dispoziție contra cost. Iar Primăria București a ales să găzduiască oamenii în carantină, printre altele, la hotelurile Phoenicia Express și Expocenter din București, informează libertatea.ro.

Trebuie precizat că Phoenicia Express este hotelul care care l-a plătit pe pe actualul europarlamentar Rareș Bogdan pentru imagine, pe vremea când era realizator TV.

Proprietarul Phoenicia este Mohammad Murad, om de afaceri de origine libaneză, venit în România în anii ‘80, alături de frații săi, pentru a studia medicina. Acesta deține lanțul hotelier Phoenicia, fabrici de carne și restaurante de tip fast-food.

Iar Mohammad Murad, proprietarul hotelului Phoenicia Express, a declarat că a fost contactat direct de către viceprimarul Aurelian Bădulescu și primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache pentru a le pune la dispoziție o unitate hotelieră pentru ”un centru de izolare”.

”Nu s-a semnat niciun contract”

Situația este practic invers procedurii descrise de primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, care a spus că hotelierii trebuie să vină cu propuneri către autoritățile locale, precizează sursa citată.

Omul de afaceri a explicat că nu a semnat încă niciun contract cu instituțiile publice, deși hotelul e folosit de două zile ca centru de carantină. Și nici nu s-a stabilit vreun preț. A reușit să mute toți oaspeții cazați acolo într-un alt hotel al său, dar nu a apucat să facă asta și cu angajații proprii.

De aceea, s-a supărat ”un pic” pe autoritățile locale, adaugă proprietarul hotelului. De menționat că, în cazul Expocenter, angajații hotelului spun că suma de cazare plătită de stat este de 50 de euro/cameră/noapte.

”În mod normal, la Expocenter, de exemplu, prețul camerelor varia între 70 și 90 de euro”, au declarat anhajații, conform sursei citate.

Hotelul Expocenter a fost deschis de afaceristul George Pădure în octombrie 2015. În 2017, Pădure a fost executat silit de Libra Bank, care a scos la vânzare stabilimentul de patru stele pentru 6,9 milioane de euro.