Cu ajutorul Statelor Unite și Europei, precum și prin colaborarea în dezvoltarea rachetelor, Israelul a creat un sistem performant de producere a rachetelor, cu mare succes și la export. Majoritatea rachetelor israeliene au o rază de acțiune relativ scurtă până la medie. De asemenea, israelienii au și au mai multe rachete balistice din familia Ierihon care pot atinge o rază de acțiune de la 1.500 la 4.800 de km.

Deși conceput inițial ca un momeală pentru a distrage apărarea aeriană a inamicului, sistemul de rachete de croazieră Delilah funcționează astăzi ca rachete subsonice, fiind compatibile cu o gamă largă de avioane israeliene. Acest sistem a fost folosit în 2006 de către Forțele Aeriene Israeliene asupra Libanului împotriva unui convoi de arme al mișcării Hezbollah.

Familia Popeye

Primele rachete din familia Popeye au fost puse în serviciul israelian la mijlocul anilor ’80. Popeye este conceput pentru atacuri de precizie împotriva țintelor mari de la distanță . Popeye standard și Popeye-Lite mai mici sunt alimentate de o rachetă solidă într-o singură etapă.

Sistemul Popeye folosește un sistem de navigație TV „man-in-the-loop” care necesită un ofițer de arme la bord pentru a-l ghida pe Popeye către ținta sa și are o probabilitate de eroare circulară de 3 metri. Deși foarte precis, Popeye trebuie să fie însoțit de un sistem de ghidare, care este însă prea greu pentru flota de avioane F-16 ale Israelului. Cea mai recentă variantă a familiei Popeye este Popeye Turbo, iar Popeye Turbo SLCM este o versiune nouă a Popeye Turbo, dezvoltată pentru a fi utilizată ca rachetă de croazieră lansată de submarine.

Jericho 3

Jericho 3 este racheta cu cea mai lungă rază de acțiune a Israelului și a intrat în serviciul Forțelor de Apărare a Israelului în 2011. Folosind combustibil solid, poate atinge de la 4.800 la 6.500 de km, transformând întregul Orient Mijlociu, cea mai mare parte a Africii, Europei, Indiei, Moscovei și vestului Chinei în potențiale ținte. Deși, în teorie, poate să transporte o sarcină utilă de la 1.000 la 1.300 de kg, sarcina sa nucleară este estimată doar la jumătate. Se presupune că rachetele Jericho ar fi adăpostite în peșteri subterane lângă Tel Aviv.

Deși nu a recunoscut niciodată oficial, dar nici nu a negat, Israelul e considerat pe scară largă o putere nucleară. Și chiar dacă Popeye Turbo și Jericho 3 sunt capacități nucleare, umbrela rachetelor non-nucleare din Israel este și ea destul de impresionantă. Iar inamicii statului evreu au de ce să se teamă.