Cea mai rapidă stație de încărcare pentru mașini electrice din lume promite o baterie full în mai puțin de 15 minute

În prezent, există câteva stații de încărcare rapide pe care șoferii le pot alege să se conecteze. Dar noua stație ABB de 360 ​​de kilowați deține titlul de cea mai rapidă stație de încărcare EV din lume, informează CNET.

Cu această nouă stație, compania elvețiană spune că orice mașină electrică va pleca cu o baterie complet încărcată în mai puțin de 15 minute.

Compania a anunțat noua platformă a stației care este mai mult decât un proiect rapid cu o singură unitate

Compania a anunțat noua platformă a stației care este mai mult decât un proiect rapid cu o singură unitate. Numită Terra 360, stația poate încărca până la patru mașini dintr-o dată fără a sacrifica fluxul de energie. ABB susține că tarifele foarte rapide pot oferi o autonomie de 450 km în doar 15 minute.

Un sistem de iluminat ghidează utilizatorii și arată starea de încărcare a bateriei și timpul estimat înainte de încheierea sesiunii de încărcare. Stațiile vor fi, de asemenea, accesibile pentru cei în scaune cu rotile.

Prima stație este programtă să se deschidă oficial în Europa până la sfârșitul acestui an. Anul viitor, compania va extinde acest încărcător ultrarapid în SUA, America Latină și Asia.

Sursă foto: Dreamstime