Așa numiții “băieți deștepți” din energie nu au dispărut și încă dau târcoale Hidroelectrica. O spune chiar directorul companiei energetice, într-un interviu pentru Agerpres.

El a precizat că Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, duce lupte grele pe toate fronturile cu grupurile de interese care încearcă în permanenţă să căpuşeze din nou compania de stat. Contractele cu „băieţii deştepţi” au fost reziliate în 2012, după ce producătorul de energie a intrat în insolvenţă. 

Potrivit lui Badea, scumpirea energiei din ultima vreme s-a manifestat în toată Europa, ca urmare a costurilor mari de mediu, însă diferenţa în factură, pentru un consumator obişnuit, este echivalentul unui pachet de ţigări pe lună. Totuşi, în opinia sa, dacă dorim energie nepoluantă, trebuie să facem şi sacrificii în acest sens. 

Totodată, şeful Hidroelectrica a anunţat un program de investiţii ambiţios, de peste un miliard de euro în următorii cinci ani, care include achiziţia unor producători de energie eoliană şi fotovoltaică. 

Badea a vorbit, în interviu, şi despre noile planuri pe care le are cu privire la proiectele istorice din portofoliul companiei, care au fost până acum bariera principală în calea listării la bursă.