pe genuri de muzica foarte restransa. Un portal foarte bun pentru posturi de radio de calitate il gasiti la adresa www.umfm.net, axat pe trip hop si muzica electronica.
Va mai semnalam trei posturi de radio pe web, dar care au ca element comun faptul ca se opun gustului idoielnic, vedetelor MTV si, i general, main-streamului.
The Love Underground Visionary Revolution, adica LUVER ce transmite din Berkeley, se doreste a fi un radio subversiv la adresa consumismului i muzica. Fondatorii cred ca prostul-gust si muzica proasta, dar bine vinduta sunt icurajate de strategia marilor companii de pe web de a-si acapara clientii specializindu-i, facindu-i sa asculte un singur gen de muzica. Astfel, chiar si un album slab va fi ighitit de piata, pentru ca exista ascultatori care nu cumpara decit un anume fel de muzica.
Prin urmare, LVVER transmite (live sau streaming) tot felul de muzici, de la blues la rock, de la muzica populara balcanica la simfonii electronice si muzica clasica, de la melodiile pop ale anilor ‘80 uitate la coloana sonora a unor filme sau iregistrari cu vocile unor mari poeti americani recitind. Singurul criteriu este bunul-gust si nici o concesie facuta muzicii comerciale. https://www.eroplay.com/luver
Pe site-ul www.rootsworld.com veti gasi o colectie impresionanta de stringuri audio, citeva sute, majoritatea melodiilor icadrindu-se itr-un concept foarte larg de muzica traditionala, i care am inclus si fusion sau ethno-jazz-ul. Tot aici veti gasi informatii detaliate despre foarte multi artisti si trupe, a caror muzica se iscrie i acest gen.
Singurul nostru regret este ca n-am dat de nici o melodie traditionala romineasca. Exista citeva inspirate din muzica folclorica din Moldova, dar sunt compuse si interpretate de artisti care nu provin din Rominia.
Cel mai greu este, se pare, sa gasesti reggae pe net. Am descoperit totusi un post de radio din Canada. Lee Marshal, prezentator de muzica veteran la tot felul de posturi de radio, si-a dat si el seama cit de vitregit este acest gen la radiourile de pe continentul american, asa ca si-a creat propriul post, www.reggaeplus.net.