”Înțelegerea banilor vă poate oferi siguranță și capacitatea de a-i ajuta pe ceilalți”, spune Dalio. Este bine să știți cum se cîștigă banii, cum pot fi economisiți și apoi cum se investesc. Educația financiară este importantă pentru că ai nevoie să știi cum să economisești și ai nevoie de protecție, ai nevoie de ei când ești tânăr, dar și cand trebuie să-ți întreții familia”, subliniază miliardarul.

De aceea, susține el, „este important ca oamenii să înțeleagă cum funcționează banii pentru a-i economisi și a-i investi cât mai bine”. Educația financiară nu trebuie să fie apanajul doar al oamenilor bogați. Și, de asemenea, e la fel de important ca educația financiară să fie făcută încă din tinerețe”.

„În prezent, capitalismul este un sistem destinat realizării profiturilor, unde creșterea lui nu duce întotdeauna la bunăstarea tuturor. De exemplu, o companie poate aplica noi tehnologii pentru a înlocui munca umană și asta o va face mai eficientă. Așa ceva ar fi benefic pentru acționari și creatorii de tehnologie, dar nu și pentru oameni, care ar fi concediați”, a subliniat Dalio.