Ce temperaturi ne așteaptă în luna mai. Prognoza meteo ANM

Mai exact, potrivit datelor publicate marți de Administrația Națională de Meteorologie, până la mijlocul lunii mai, mai exact 24 mai, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale.

După data de 25 mai, ele se vor schimba din nou, devenind apropiate de normalul acestei perioade. Totodată, începutul primei luni de vară va veni cu temperaturi aproximativ normale pentru luna iunie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în săptămâna 10-17 mai 2021, temperaturile  se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Va exista însă o ușoară abatere termică pozitivă în regiunile intracarpatice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile vestice și sud-vestice, dar și a unui ușor deficit în centru și nord-est.

În perioada 17-24 mai pe de altă parte, temparaturile medii ale aerului vor fi mult mai ridicate decât normalul acestei perioade în jumătatea estică a țării. În restul României însă, vremea se menține normală pentru această perioadă. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, excedent ce va fi mai pronunțat în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo ANM pentru luna mai

Finalul lunii martie vine cu temperaturi normale. Potrivit datelor transmise de ANM, termometrele se vor învârti în jurul temperaturii apropiate de cele pentru această perioadă, doar în vestul țării, ele menținându-se mai scăzute.

Regimul pluviometric pe de altă parte, va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și la munte.

Luna iunie începe normal. Meteorologii susțin că în perioada 31 mai -7 iunie, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pe acest intreval în toată țara. Vor exista și ploi, însă cantitățile sunt estimate aproape de cele normale în acestă perioadă, în toate regiunile țării.