Sunt mai puțin de două luni până când românii vor trebui să iasă din nou la vot cu ocazia alegerilor parlamentare, dar situația coronavirus nu dă semne să se îmbunătățească. În acest context, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precizează că alegerile se pot desfășura dacă numărul infectărilor zilnice vor scădea și vor intra pe o pantă constantă.

„Eu am auzit diverse proiecții, că situația se va stabiliza și vom intra pe un trend descrescător. Cred că dorim cu toții ca acest lucru să se întâmple.

Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, citat de romaniatv.net.

România a ajuns la aproape 5 mii de decese

Grupul de Comunicare Strategică a trimis, în urmă cu câteva ore, noul bilanț coronavirus la nivel național. Lucrurile nu stau deloc bine având în vedere că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.902 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Până astăzi, 6.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.10.2020 (10:00) – 22.10.2020 (10:00) au fost raportate 98 de decese (55 bărbați și 43 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani.

95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.354. Dintre acestea, 778 sunt internate la ATI.

INQUAM_Photos_George_Calin