OMS a venit cu o serie de informații importante pentru momentul actual. Reprezentanții Organizației susțin că imunitatea dată de infectarea cu noul virus poate ține șapte luni. Mai exact, experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spun că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține 7 luni și atrag atenția că este posibil ca persoane care fac forme ușoare ale bolii, să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede.

Doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, a afirmat că aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale Covid au anticorpi, iar aceștia pot dura până la șapte luni, cel puţin.

”Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin”, a declarat aceasta, conform Digi24.

De altfel, cercetătorii au descoperit noi simptome în privința infecției cu Covid-19: pierderi de memorie, amețeli și lipsa concentrării.

Dr. Shruti Agnihotri, neurolog la Universitatea din Alabama Birmingham, a precizat că a discutat cu pacienții, care susțin că au avut dureri de cap severe și pierderi de memorie, denumite ca „ceața cerebrală”.

Simptomele sunt asemănătore cu ceea ce oamenii văd în timpul unei comotii cerebrale, a spus medicul.

„Pacienții deseori descriu dificultăți de atenție, concentrare. Uneori, observăm aceste simptome în multe alte afecțiuni, în timpul post-comotiei, și le vedem și după diverse alte infecții ”, a declarat Agnihotri.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C). Organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.