Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă sau pentru persoane cu dizabilităţi va fi testat săptămânal pentru SARS-CoV-2.

Potrivit șefului DSU, această măsură este luată pentru protecția persoanelor aflate în aceste centre și pentru a reduce pe cât posibil riscul de infectare.

„Tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, centrele rezidenţiale, cum spunem, pentru protejarea persoanelor respective tot personalul care lucrează acolo se va testa o dată pe săptămână, prin grija Direcţiilor de Sănătate Publică.

Să reducem riscul, pentru că la acest moment programul nu mai este de 14 zile şi oamenii pleacă, vin înapoi, fac ture şi atunci este normal ca testarea să fie frecventă, pentru protecţia persoanelor care se află în aceste centre”, a spus Arafat.

Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare

Șeful DSU a vorbit și despre desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Secretarul de stat în MAI a afirmat că numărul de participanţi va fi redus în spaţiile închise la 20 iar în exterior, la 50 de persoane.

„Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanţilor în interior la 20 de persoane şi în exterior la 50 de persoane. Stabilirea incidenţei la care se intră în aceste măsuri şi se aplică aceste măsuri se face de către DSP-uri în maximum 24 de ore şi de către Comitetele Judeţene în maximum 48 de ore de la atingerea incidenţei”, a precizat Arafat.

Acesta a mai anunțat și interzicerea evenimentelor private în întrega țară.

”Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă. 

Stabilirea incidenței la care se aplică la aceste măsuri se face de DSP în maxim 24 de ore și de către comitetele județene în maxim 48 de ore de la atingerea incidenței.”, a mai spus el.

Inquam Photos / Alex Nicodim