Simona Halep nu merge la biserică dar crede în Dumnezeu

Ce religie are Simona Halep? Deși sportiva din Constanța susține că nu merge la biserică pentru că „nu este stilul” ei, ea spune că este o persoană religioasă. Halep are o relație specială cu Divinitatea, în care crede, în felul ei.

Simona Halep este destul de rezervată în ceea ce privește viața sa personală. Inclusiv cu detaliile legate de religie. Ea nu a făcut publice multe informații despre aspectele personale ale vieții sale. De aceea puțini sunt cei care cunosc aceste detalii.

Fanii sportivei știu că ea este machedoancă, însă puțini știu că este de religie creștin ortodoxă. Sportiva a menționat în diverse interviuri și apariții publice despre importanța credinței și despre modul în care aceasta a fost un element important în viața ei. Halep vorbește despre ajutorul divin pe care l-a avut mereu de partea ei.

„Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, spunea Simona Halep.

simona halep
SURSA FOTO: Instagram, Simona Halep

Sportiva poartă iconițe în turnee

Simona Halep a recunoscut în diverse interviuri că își poartă credința ortodoxă, în mod simbolic, cu ea, în timpul călătoriilor. Ea a menționat că are obiceiul de a lua cu ea mai multe iconițe, simboluri religioase care îi oferă sprijin spiritual în diverse situații.

Aceasta este o practică personală și o expresie a credinței sale, iar mulți oameni se bazează pe astfel de simboluri pentru a le oferi confort și susținere în viața de zi cu zi.

„Este un lucru important în viaţa mea. Cred în Dumnezeu. Nu merg la biserică în fiecare săptămână pentru că nu este stilul meu, dar cred în El şi am (iconiţe) cu mine şi cred în ele”, a spus Halep.

Și mai puțini sunt cei care știu că Halep a fost și onorată de către Patriarhul Daniel. Acesta i-a oferit, în anul 2019, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

„Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române”, a declarat atunci Patriarhul Daniel.